Årbok Nes og Helgøya 2022

Nå er årboka Nes og Helgøya til salgs på både på Joker Tingnes og Innkjøpslaget.

Også i år er vi innom mange og varierte temaer.

Arve M. Nordsveen har skrevet om nesningen Einar Lindrud som utvandret til Amerika, Vegard Høystad Lunna om funnet av unike arkeologiske gjenstander på Hove, Mari Gjestvang om Hamar-maleren med røtter fra Nes – Arvid Røberg. Signe Knutsen har i sin artikkel fokus på knutepunktet Mengsholbrygga og alles «Jens i Svingen». Seniordans Nes er en nå saga blott, men betydningen av seniordansen 2002 – 2022 blir behørlig dokumentert av Ingrid Kråkevik, Signe Ingjerd Thorstad fortsetter artikkelen fra årboka 2021 om Nesninger og øyinger i krig; lokal historie rundt aprildagene 1940, del 2. Fra Kjetil Skare, Seniorrådgiver arkeologi, Innlandet fylkeskommune,  kommer en flott beskrivelse av 4 skålgroper på Nes. 

Arne O.Bergersen forteller om  Värmlendingen som ble nordmann, Anders Anderson som kom til Tandem på Nes med Gustav Fröding-familien.

Christian Haugen har skrevet to artikler i årets bok; om Ansatte på Mellom Kise; en fyldig artikkel i et historisk perspektiv om arbeidsfolk og utstyr, og minneord om Johannes Thorsrud   som var tidligere leder på Statens Forskningsstasjon, Kise. 

Redaktøren av årboka Egil Enemo, har skrevet to artikler.
Den ene om Baldisholteppet,  Norges eldste bildeteppe – som har fått hedersplass i det nye Nasjonalmuseet i Oslo.
Den andre artikkelen om Sølvskatten og bondeopprøret – med nesninger i hovedrollene. 

Sjangsen er at bor du på Nes eller Helgøya har du kanskje allerede hatt besøk av ivrige årbokselgere. Om ikke – er altså Innkjøpslaget eller Joker plassene du kan få kjøpt boka. Som vanlig koster den kun kr.250.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s